Samen spelen, samen groeien

Samen werken, samen groeien

Samen eten, samen groeien

Buitenschoolse opvang
De Vrijbuiters
NSO De Rebellen
NSO De Piraten

Adres

Sportpark De Bloemerd

Bloemerd 8a

2353 BZ Leiderdorp

Telefoon

071 589 2233

LRK

176111128

Openingstijden

MA DI DO  14.30 - 18.30 uur

WO 12.00 - 18.30 uur

BSO De Vrijbuiters

BSO De Vrijbuiters

Buitenspelen, sporten en bewegen

Bij de Vrijbuiters staan we voor; Gezelligheid, Buiten, Eigenzinnig, Gekkigheid, Vrije tijd, Eigen keus, Spelen, Vriendschap, Zelfstandigheid, Vrij, Grenzen verleggen. Kinderen komen na school bij ons spelen, wij vinden het belangrijk om aan te sluiten bij de wensen en beleving van kinderen. Kinderparticipatie vinden wij heel belangrijk, dus kinderen krijgen veel vrijheid om zelf te kiezen/mee te beslissen wat ze gaan doen.

Wij werken talentgericht, wat onder andere inhoudt dat we kijken naar unieke kwaliteiten en waar het kind blij van wordt. Door steeds nieuwe en uitdagende activiteiten aan te bieden ontdekken ze ook waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden.We stimuleren deze talenten zodat kinderen met (meer) zelfvertrouwen en sterk(er) in het leven staan. Ook voeren wij zogenaamde talentgesprekken, waardoor kinderen zich bewust worden van hun eigen talent. Deze talenten schrijven we op en doen we in hun eigen schatkistje. Als de kinderen de opvang verlaten hebben ze een schatkist vol talenten van zichzelf die hen helpt om met (meer) zelfvertrouwen en sterk(er) in het leven te staan.

Wij vinden het ook heel belangrijk om zelfstandigheid bij kinderen te bevorderen. Wij geven de kinderen gelegenheid om te experimenteren en stimuleren hen dingen uit te proberen. Uiteraard begeleiden wij de kinderen waar nodig.

Kom gerust eens langs voor een kennismaking. Dan kunnen we nog beter vertellen en vooral laten zien hoe leuk het is bij de Vrijbuiters.

Op BSO De Vrijbuiters in sportpark De Bloemerd ligt het accent op buitenspelen, sporten en bewegen. De Vrijbuiters bestaat uit twee groepen:

De Rebellen (7 t/m 8 jaar)

Piraten (9+)

Uitdagingen binnen en buiten

De Vrijbuiters is gehuisvest in het clubgebouw van hockeyvereniging Alecto. De Rebellen en Piraten beschikken daar over eigen ruimtes. Daarnaast doen ze activiteiten in en rondom het clubhuis. De kinderen hebben op de sportterreinen heel veel uitdaging en ruimte. Bewegen, natuurbeleving, techniek en het bevorderen van de zelfstandigheid staan centraal op deze locatie.

Flexibele omgang met sporttrainingen

Kinderen die lid zijn van een sportclub in de buurt kunnen - in afstemming met de pedagogisch medewerkers - vanaf een bepaalde leeftijd tijdens de BSO naar hun sporttraining gaan. Meer informatie over De Vrijbuiters lees je in het pedagogisch werkplan.

Bijna altijd open

De Vrijbuiters zijn alleen op woensdagmiddag gesloten. Op vrijdag worden De Vrijbuiters samengevoegd met De Schatzoekers.


Kies voor FloreoKids

Kies voor FloreoKids

Kies voor kinderopvang met ruimte voor ieders talent en betrokkenheid bij de lokale samenleving. Groeien doe je samen!

Onze locaties voor jouw kinderopvang

Rijnsaterwoude

Image
Image