Samen spelen, samen groeien

Samen werken, samen groeien

Samen eten, samen groeien

Kinderdagverblijf Diakonijntje

Gezond opgroeien begint bij Diakonijntje

Welkom bij Diakonijntje waar uw kind natuurlijk centraal staat! Wat meteen opvalt aan dit knusse en kleinschalige kinderdagverblijf is de sfeer; er is een ruime tuin met veel groen waar van alles valt te ontdekken. Er is een moestuin waar de kinderen zelf de plantjes verzorgen en de oogst mogen proeven. Ook binnen is de natuurlijke sfeer te zien én te proeven! De kinderen van Diakonijntje krijgen gezonde tussendoortjes en iedere middag een biologische warme maaltijd. We bieden veel beweegspelletjes aan en met andere activiteiten werken we graag met natuurlijk en kosteloos materiaal. We vinden het belangrijk dat ieder kind zich op zijn of haar tempo/manier kan ontwikkelen en op ontdekking kan gaan. Daar dragen wij graag aan bij!

Wie graag wil dat zijn of haar kindje gezond opgroeit met veel buitenruimte, oog voor gezonde (biologische) voeding en heel veel beweging, kan terecht bij Diakonijntje. Op deze locatie vind je een babygroep, een peutergroep en een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We motiveren ieder kind om lekker veel te bewegen en gezond te eten. Want bij Diakonijntje staat gezond opgroeien centraal.

Het hechte team van Diakonijntje staat 5 dagen per week van 7.00 tot 18.30 uur voor jou en vooral voor je kindje klaar. Je vindt Diakonijntje aan de rand van de Leidse Hout, naast het Alrijne Ziekenhuis (Diaconessenhuis). Ideaal voor ouders die in Leiden of Oegstgeest wonen of werken (of in Leiden de trein pakken).

Diakonijntje heeft een heerlijke grote tuin

Diakonijntje heeft een enorme buitenruimte waarin we flink spelen. Voor de baby’s hebben we zelfs een buiten-box waar baby’s veilig buiten van de natuur kunnen genieten. We hebben een moestuin vol met eigen groenten, waardoor de kinderen leren waar eten vandaan komt en ook zelf mee kunnen werken. Omdat het kinderdagverblijf aan de rand van het park de Leidse Hout ligt, naast het Theehuis de Leidse Hout en het hertenkamp, zijn we geregeld te vinden bij de dieren. Ook spelen we veel live muziek en als het weer het een beetje toe laat, doen we dat in de tuin.

Gezond opgroeien is heerlijk gezond eten

Bij Diakonijntje draait het om gezond opgroeien. Daar hoort dan ook het lekkerste en gezondste eten bij. Wij eten alleen biologische groente en fruitMadaga verzorgt bij ons de lunch: biologische warme maaltijden waar onze kleintjes echt van genieten. Met een heerlijk gevarieerd menu ontdekken we de Groentehelden en proeven we allemaal iedere keer iets nieuws.

Ons weekmenu ziet er ongeveer zo uit:

  • 3 verschillende groentehapjes voor de allerkleinsten
  • 2x pasta en/of rijst met een saus boordevol groente
  • 1x vegetarisch gerecht
  • 1x visgerecht
  • 1x vleesgerecht

Gezond opgroeien is natuurlijk goed spelen

Naast het vele buitenspelen genieten onze kinderen van veel binnen- en buitenactiviteiten met natuurlijke materialen, passend bij het thema van die maand. Wij gebruiken hiervoor voornamelijk natuurlijke materialen zoals bladeren, hout, water en zand of materialen die je anders zou recyclen. We spelen ook met de elementen van het weer (wind, regen, sneeuw en natuurlijk de zon). Van wc-rollen maken we prachtige apen, van bladeren een schilderwerk, van oude kleding verfschorten en van oude planken en spijkers een mooi sleutelhangbord. We gebruiken alles om de ontwikkeling van creativiteit te stimuleren. Wij vinden het erg belangrijk dat hierbij het kind centraal staat en niet het uiteindelijke resultaat.

Ontwikkelen is uitgedaagd worden

We vinden het belangrijk om in te spelen op de individuele ontwikkeling van jouw kind en van de groep. Onder andere aan de hand van extra activiteiten volgens onze speciale methode, waarmee de kinderen hun talenten leren ontplooien. Want spelen is natuurlijk ook leren. Voor 3+ kinderen is er extra uitdaging met tel- en rekenspelletjes met groente en fruit; proeven, voelen en leren over voeding. Bij Diakonijntje staat het kind en zijn of haar ontwikkeling centraal. Zo zijn er kinderen die zich sneller en minder snel ontwikkelen dan gemiddeld. Van een peuter verwachten we dat hij het leuker vindt om in de bouw- en of huishoek te spelen dan bezig te zijn met levensvragen zoals bijvoorbeeld: “Waar komt de zon vandaan.” Een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong vindt juist die levensvragen leuk. En daar spelen we dan ook op in.

Extra activiteiten voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Bij Diakonijntje mag een peuter zichzelf zijn en dat is niet anders voor een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong. De pedagogisch medewerkers zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van de kinderen in hun groep. Daarom is het belangrijk dat zij weten hoe te kunnen aansluiten bij de behoeftes van de peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Onze peuter experts zijn geschoold om deze kinderen en hun ouders beter te kunnen begeleiden. De expert zorgt ervoor dat peuters met een ontwikkelingsvoorsprong gezien worden en dat deze kinderen en hun ouders de juiste begeleiding krijgen.

Leren bewegen met het Nijntje beweegdiploma

Je kind beweegt iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Daarom vinden wij het logisch om die basis goed aan te leren. Natuurlijk wel op een leuke manier: het Nijntje Beweegdiploma. Dat is veel bewegen op verschillende manieren waarbij plezier centraal staat! Zo ontwikkelt jouw kind belangrijke spieren die hij later nodig heeft, om te sporten of zich te concentreren op school. Bij Diakonijntje zijn medewerkers speciaal gediplomeerd om deze beweeglessen te geven en het Nijntje examen af te nemen. En je bent natuurlijk van harte welkom om je zoon of dochter te zien slagen.

Wil je meer weten over Diakonijntje?

Neem contact op of maak gelijk een afspraak met Saskia Schouten of iemand van haar team om eens te komen kijken. We vertellen je heel graag meer over onze leuke locatie en/of ons pedagogisch werkplan.


 
Peuteropvang Hoftuyn

Fijn en beschermd wennen aan de ‘grote school’

Op onze peuteropvang staat spelend ontwikkelen centraal, onder andere door het aanbod aan ve-activiteiten (voorschoolse educatie). Met veel aandacht voor taal en ontwikkeling, net als op de peuterspeelzaal. De opvang op de ve-peuterspeelzaal en de peuteropvang is vrijwel hetzelfde. Peuteropvang wordt alleen niet gesubsidieerd. Als beide ouders werken en/of studeren, ontvang je hiervoor kinderopvangtoeslag. Je peuter kan bij ons terecht om met leeftijdsgenootjes te spelen, plezier te hebben en nieuwe dingen te leren. 

Locatie Hoftuyn
Locatie de Hoftuyn is geïntegreerd in Brede School West, samen met Daltonschool de Leeuwerik en openbare school Prins Willem Alexander. De locatie biedt opvang voor kinderen van 2 t/m 12 jaar; voor kinderen tot 4 jaar is er peuteropvang en een ve-peuterspeelzaal. Voor en na schooltijd biedt de locatie opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

De Hoftuyn is gehuisvest op een prachtige locatie met drie - door loopbruggen - verbonden gebouwen. In het tweede gebouw is een grote sportzaal, waar in de herfst en winterperiode op maandag, dinsdag en donderdag sport- en spelactiviteiten aangeboden worden op de naschoolse opvang. Daarnaast maken alle groepen gebruik van de centrale keuken, speelhal en speelzaal. Dit alles, én de grote, groene en uitdagende buitenruimte leent zich bij uitstek voor een breed scala aan activiteiten.

In de open buitenruimte staat een kunstwerk. Het beeld stelt twee mensen voor die elkaar omarmen. Elkaar omarmen staat hoog in het vaandel bij het team van de Hoftuyn. Wij omarmen elkaar om warmte en veiligheid te ervaren en door te geven aan de kinderen op onze locatie. We realiseren ons dat alles twee kanten heeft. Daarom willen we ook de andere kant omarmen. Zo kunnen we groeien en bloeien, wie of wat we ook zijn, waar we ook vandaan komen.

Meer informatie lees je in het pedagogisch werkplan van de Hoftuyn.

Peuteropvang voor je dreumes

Voor de peuteropvang bieden we een contract van 3 uur per ochtend (8.45-11.45 uur), voor 40 weken per jaar. In schoolvakanties is de peuteropvang gesloten. 
Heb je thuis een dreumes rondkruipen die binnenkort aan peuteropvang toe is? Informeer dan naar de mogelijkheden voor peuteropvang op Kindcentrum Hoftuyn bij onze medewerkers van Planning & Plaatsing op het Centraal Bureau van FloreoKids via 071 581 7777.


Kindcentrum De Tovertuin

Flexibele opvang in een groene omgeving

In de directe groene omgeving van het Noorderpark, ligt achter de Willem de Zwijgerlaan aan de Albertine Agnesstraat 30: Kindcentrum De Tovertuin. FloreoKids biedt hier betaalbare en flexibele kinderopvang in de vorm van een dagverblijf. Op De Tovertuin besteden we extra aandacht aan de taal- en spraakontwikkeling van kinderen met behulp van het programma Uk en Puk. Een programma voor Voorschoolse Educatie waardoor kinderen een goede start kunnen maken op de basisschool.

De groepen

De Tovertuin bestaat uit 2 groepen: De Rupsen (0-2 jaar) en De Vlinders (2-4 jaar). Deze groepen zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur – 18.30 uur of 8.00-18.00 uur.

Alle kinderen krijgen op De Tovertuin tussen de middag een verse warme maaltijd aangeboden.

Elke dag bieden we een programma waarbij we de kinderen in hun ontwikkeling stimuleren. Met elkaar in de kring liedjes zingen, met verf aan de slag, of lekker met zand en water of bewegingsspelletjes doen. Tussendoor wat drinken en aan het eind van de ochtend gezellig met elkaar lunchen. Naast de groepsruimtes beschikt De Tovertuin over een mooie speelhal waar we gezamenlijke activiteiten ondernemen. Ook is er een prachtige tuin waar kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. Er is voldoende ruimte om te klimmen, klauteren, fietsen, rennen, ballen en met zand te spelen. Meer informatie over De Tovertuin vind je in ons pedagogisch werkplan.

Goed bereikbaar

De Tovertuin is makkelijk per fiets bereikbaar vanuit de Merenwijk en andere omliggende wijken. Maar ook met de auto is De Tovertuin goed bereikbaar, bijvoorbeeld op weg naar de A4 of de Leidse binnenstad.

Beweegdiploma KNGU

Sinds 11 november 2015 zijn alle medewerkers van De Tovertuin in het bezit van het Beweegdiploma van de Koninklijke Nederlands Gymnastiek Unie. De Tovertuin is als eerste kindcentrum van Leiden nu officieel gecertificeerd om beweeglessen te geven aan kinderen van 2-4 jaar.

Buitenschoolse opvang

FloreoKids verzorgt ook exclusief de buitenschoolse opvang in Brede School Het Gebouw aan de Arubastraat. Beide locaties liggen op een steenworp afstand van elkaar. Fijn om te weten dat de naschoolse en vakantieopvang van je kind ook goed geregeld is op het moment dat het naar school gaat.


Peuteropvang De Willem

Kinderopvang in De Willem de Zwijgerschool

Kindcentrum de Willem is een schoollocatie waar we meerdere vormen van opvang bieden: Peuteropvang voor kinderen van 2-4 jaar, Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en Buitenschoolse opvang voor kinderen van 8+.

Peuteropvang in een beschermde omgeving

Voor peuters is De Willem een fijne plek om in een beschermde omgeving alvast te wennen aan de ‘grote school’. Spelend ontwikkelen, onder andere door het aanbod van themagerichte activiteiten. Met veel aandacht voor taal, om een goede start te kunnen maken op de basisschool. En natuurlijk spelen we buiten op het mooiste schoolplein van Leiderdorp met veel natuurlijke elementen.

Op de peuteropvang maak je gebruik van een contract van 5 uur per ochtend, voor 40 weken per jaar. Als beide ouders werken ontvang je voor peuteropvang kinderopvangtoeslag. Wij helpen je graag met de berekening van je uiteindelijke nettokosten. Heb je thuis een dreumes rondkruipen die binnenkort aan peuteropvang toe is? Informeer dan bij FloreoKids naar de mogelijkheden voor peuteropvang op De Willem.

Locatietalent: flexibel

Het locatietalent van De Willem is flexibel. De flexibiliteit toont zich onder andere in de vele mogelijkheden van de binnen- en buitenruimte. PM-ers spelen in op de behoefte van kinderen door middel van kinderparticipatie.

Meer informatie over de peuteropvang lees je in ons pedagogisch werkplan.

Meer informatie?

Heb je interesse in een plek voor peuteropvang of naschoolse opvang op Kindcentrum De Willem? Neem dan contact op met onze collega's van Planning & Plaatsing via (071) 581 7777. Je kunt je reactie ook mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kinderdagverblijf Kids en Ko

Ruimte voor het kind, ruimte voor ontwikkeling

Kids en Ko is een knus en huiselijk kinderdagverblijf aan de Aert van Neslaan 7 (nabij winkelcentrum Lange Voort). We hebben 3 groepen; een babygroep en twee peutergroepen. Deze groepen zijn speciaal ingericht op de behoefte en ontwikkeling die de kinderen op verschillende leeftijden nodig hebben. Er zijn aparte slaapkamers waar de kinderen rustig kunnen slapen.

Op het plein hebben we een groot afgeschermd speelterrein waar de kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Er is een zandbak, speeltoestel en  een mooi parcours om te fietsen. Voor de allerkleinsten is er een afgeschermd kunstgrasveldje waar zij rustig kunnen spelen.

Genieten van een fijne omgeving en een optimaal spel- en activiteitenaanbod

Bij de baby's houden we rekening met de voeding waar zij op dat moment aan toe zijn: fles- of borstvoeding, fruit, stukjes brood of een tussendoortje (bijvoorbeeld een soepstengel of cracker). Samen leren ze langzamerhand zich te ontwikkelen tot een echte dreumes zodat ze rond hun tweede verjaardag klaar zijn om naar de peutergroep over te stappen.

De peutergroepen zitten in de nabijgelegen lokalen en zijn ingericht met speelhoekjes, zoals een poppenhoek, autohoek en verkleedhoek. Zo kunnen de kinderen samen activiteiten ondernemen. We bieden een programma aan dat toegespitst is op hun niveau en ontwikkeling. In hun vrije spel kunnen ze natuurlijk ook spelenderwijs genieten van een fijne omgeving en een optimaal spelaanbod!
In de peutergroepen hebben we de beschikking over grote eettafels zodat we rustig met elkaar een boterham kunnen eten en gezellig kunnen kletsen tijdens de drink- en (gezonde) snackmomenten. In de peutergroepen krijgen de oudere kinderen een uitdagender activiteitenaanbod, zodat de kinderen helemaal klaar zijn om naar de basisschool te gaan wanneer ze 4 jaar worden.

Dit maakt Kids & Ko extra bijzonder:

  • Ruimtelijke lokalen, met veel licht van buiten door grote ramen
  • Grote buitenspeelplaats
  • Nauw samenwerkende groepen, de PM-ers kennen alle kinderen
  • Centraal in de wijk op loop- en fietsafstand


Subcategorieën

Kies voor FloreoKids

Kies voor FloreoKids

Kies voor kinderopvang met ruimte voor ieders talent en betrokkenheid bij de lokale samenleving. Groeien doe je samen!

Talentgericht werken

Talentgericht werken

Bij FloreoKids (h)erkennen en stimuleren we de unieke talenten van élk kind!

Onze locaties voor jouw kinderopvang

Image